3D Printing

         Imprimarea 3D este un proces de formare a unui obiect solid tridimensional de orice formă, realizat printr-un proces aditiv, în cazul în care straturi succesive de material sunt stabilite în diferite forme. Imprimarea 3D este, de asemenea, distinctă de tehnicile de prelucrare tradiționale, care se bazează în principal pe eliminarea materialelor prin metode cum ar fi tăiere sau de foraj (procesele substractive).

          Imprimantele 3D permit designerilor să producă într-un timp foarte scurt un prototip. În consecință prototipul poate fi testat și remodelat rapid. Constructorii de bolide de Formula 1 pot obține cu ajutorul aparatelor de imprimare componente cu forme extrem de complexe. Producția acestor piese prin metode clasice durează câteva săptămâni, însă folosirea acestor noi tehnologii de imprimare reduce acest interval de timp la 48 de ore. Astfel, timpul câștigat oferă posibilitatea testării mai multor variante ale componentelor cu scopul dezvoltării cât mai rapide a soluției necesare.

          O imprimantă 3D este un tip limitat de robot industrial, care este capabil să efectueze acest proces sub control computerizat.

          Există mai multe tehnologii de imprimare 3D:

  • imprimare prin extrudare(FDM)

  • imprimare cu pulbere(SLS)

  • steriolitografie(SLA)

         Cea mai comună metoda este FDM, care s-a impus ca rezultat al costurilor mici al imprimantelor/consumabilelor. Aceasta metodă utilizează ca materie primă filamentul de PLA/ABS.

Mai pe scurt...

O imprimanta 3D realizeaza un model fizic prin depunerea succesiva de straturi de material plastic 

Materiale

Noi lucram in principiu cu material Plastic PLA. Specificatiile tehnice ale materialului le gasiti aici:

Finisaje

La alegerea clientilor (si contra cost) piesele se pot finisa si vopsi. De regula noi folosim vopsele acrilice, dar pentru unele piese, in functie de functia lor, am folosit si vopsele auto, lac, etc. Pretul finisajelor se stabileste cu clientul.

Contactati-ne!

0743963758

0749797401

atelierul.muresan@gmail.com

Cluj-Napoca

  • Facebook Clean
  • Instagram - White Circle

atelier 3d printing - 3d printing - decor - servicii printare 3d - la comanda

© 2018 by FABRICAT IN NOIEMBRIE S.R.L.. Proudly created with Wix.com